Mladý Levočan je obvinený za napadnutie policajnej hliadky. Žehran lúpežne prepadnutý v Prešove. Falošné Eurá. Za týranie detí je obvinený a vo väzbe

02.12.2009 Celý región

Mladý Levočan je obvinený za napadnutie policajnej hliadky: Levočskí policajti dnes 2.12.2009 začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie 22 ročnému Levočanovi za prečin útoku na verejného činiteľa.
Obvinený pri policajnej kontrole v utorok 1.12.2009 okolo 21.15 h bol vyzvaní aby spolu s kamarátom preukázali svoju totožnosť a doklady od vozidla, ktoré sa predtým čudne pohybovalo po ceste prvej triedy v smere od Starého Mlyna k motorestu Zlamanec. Počas kontroly sa mladík začal policajtom bezdôvodne vyhrážať, že je budúci právnik a pozná svoje práva, že im ešte ukáže, pričom udieral do hrudníka členov hliadky. Aj napriek výzvam, aby prestal, vyhrážal sa naďalej, preto policajti voči nemu použili donucovacie prostriedky. Aj po predvedení na policajné oddelenie vulgárne nadával policajtom a poškodil drevenú stoličku v hodnote 20, - Eur. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške a odmietol aj odber krvi ku skúške na požitie alkoholu, hoci bolo zjavné, že je pod vplyvom alkoholu. Policajtom spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie, bez práceneschopnosti.

Žehran lúpežne prepadnutý v Prešove
V utorok 1.12.2009 dopoludnia oznámil Prešovským policajtom 32 ročný muž zo Žehry , okr. Spišská Nová Ves, že ho v pondelok 30.11.2009 okolo 19.00 hod. pri OD Tesco v Prešove prepadli dvaja neznámi muži. Podľa udania poškodeného ho muži fyzicky napadli a zobrali mu nezistenú výšku peňazí s peňaženkou, ktorú mal uloženú v ľavom bočnom vrecku na nohaviciach. Pri prepadnutí k jeho zraneniu nedošlo. Prípad vyšetruje úrad justičnej a kriminálnej polície v Prešove a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva.

Výskyt falzifikátu:
V utorok 1.12.2009 oznámila na policajnú linku 158 v Prešove pracovníčka pobočky VÚB banky v jednom z prešovských obchodných centier, že v uvedený deň v čase okolo 11.45 hod. , jej predložil 33 r. Prešovčan 50, - Eurovú bankovku rok vydania 2002, ktorá nevykazovala ochranné prvky v oblasti použitého papiera a ostatných ochranných znakov s dotazom, či predmetná bankovka nie je falošná. Hneď v uvedený deň prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Falzifikát bankovky bude zaslaný do NBS Bratislava na expertízne skúmanie.

Za týranie detí je obvinený a vo väzbe
V nedeľu 29.11.2009 Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby 55 ročnému mužovi z Vlkovej , okr. Kežmarok. Obvinený v období od januára 2009 pod vplyvom alkoholu vyvolával hádky so svojou 26 r. dcérou, ktorej hrubo a vulgárne nadával, ponižoval ju, bránil jej vstúpiť do domu, fyzicky na ňu útočil, vyhrážal sa jej zabitím a vyháňal ju z domu. Jeho útoky vyvrcholili dňa 28.11.2009, kedy večer napadol so stoličkou aj 22 r. syna. Keď mu napadnutý syn stoličku vytrhol útočník so slovami \"Ja Vám ukážem\" odišiel do kotolne po sekeru, s ktorou napadol syna. V útoku mu zabránil jeho ďalší syn, ktorý mu zozadu sekeru z ruky vytrhol. K zraneniu nedošlo. Obvinený bol dňa 29.11.2009 políciou zadržaný, umiestnený v cele policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.
Sudca Okresného súdu v Kežmarku v pondelok 1.12.2009 obvineného vzal do väzby a tá je vykonávaná v ÚVV v Prešove.
 

Vyberte región